NOVICE

Kako deluje Klipingova mašinerija?

V predpoletnih novičnikih smo vam pobliže predstavili nekatere ključne člane naše ekipe. Obstaja velika verjetnost, da boste ravno z njimi v stiku, ko boste potrebovali medijsko analizo, arhivsko iskanje objav, prevode, magnetograme in povzetke. Ampak za njimi je še veliko drugih ključnih ljudi. In za tisto objavo iz leta 2019, ki jo nujno potrebujete za jutrišnji sestanek uprave, je veliko več kot “navaden” pdf dokument.  

Pa poglejmo tokrat v kadrovsko drobovje Klipinga.

Skupno ima družba 51 sodelavcev in sodelavk. Ti iščejo vaše objave, pripravljajo magnetograme, jih označujejo, vnašajo v sistem, analizirajo, po potrebi prevedejo ali pripravijo povzetek. Največ, kar 19, jih spremlja elektronske medije, tiskane medije bere 6, internetne pa 7 sodelavcev. Vsak od njih povprečno obdela (to pomeni: poišče, označi, vnese v sistem) 256 objav dnevno! Z analizami se ukvarja ekipa 8 analitikov in analitičark, za prevode in povzetke skrbi 9 prevajalk in prevajalcev. Ampak vse to je “business as usual”...  

Še bolj zanimivi so pa nekateri drugi uvidi:  

  • Kar 24 (torej slaba polovica) jih je z nami deset ali več let. Ponosni smo na to dejstvo, saj pomeni, da znamo gojiti trdne, dolgotrajne odnose. Sodelavka z najdaljšim stažem je z nami že vse od leta 1997, torej 25 let!  
  • Spolno smo precej dobro uravnoteženi, nekoliko se tehtnica nagiba v prid žensk, v naši ekipi jih je 34, torej dve tretjini. Tudi vodstvena ekipa je dobro uravnotežena, tudi tam namreč prevladujejo ženske, da ima Kliping direktorico, pa itak že veste .  
  • V Klipingu smo ponosni na raznolikost, ki jo opazimo tudi po starosti naše ekipe. Povprečno imamo sicer resda 37 let (torej smo 6 let mlajši od povprečne starosti Slovencev), se pa ponašamo z modrostjo (naša najstarejša sodelavka ima 62 let) in z mladostjo (imamo kar 36 sodelavcev in sodelavk, ki jih lahko umestimo v generaciji Y in Z).  
  • Kar 8 članov in članic naše ekipe praznuje rojstni dan v januarju (tudi sicer je januar mesec, ko praznuje največ Slovencev), imamo pa tudi 6 rojstnodnevnih parov. Po tem pa smo nekaj posebnega! Namreč, če je v naključni skupini 75 ljudi, obstaja 99,9-odstotna verjetnost, da bosta dva obletnico slavila na isti dan, pri nas pa imamo v nekoliko manjši skupini kar 6 takšnih parov.  

In vendar je to le naša ožja družina! Naša širša družina je Newton Media Group. Gre za skupino, ki ima svoja podjetja v kar 11 državah Srednje Evrope in Balkana, v dodatnih 10 državah Vzhodne Evrope pa ima močne lokalne partnerje. Zato lahko našim naročnikom ponudimo storitev spremljanja medijev in medijske analitike na globalni ravni in tudi zato sodelujemo z mnogimi tujimi naročniki. Newton Media Group nam daje tehnološko moč in zanesljivost, saj nenehno in intenzivno vlaga v tehnologije, ki nam pomagajo biti hitrejši in natančnejši pri spremljanju in analizah, bolje zajeti objave na družbenih omrežjih, predvsem pa smo ponosni na storitev Beey, ki uporablja umetno inteligenco za prenos govora v tekst in je edino takšno orodje, specializirano za slovanske jezike.

Zakaj vam vse to pišemo? Samo eno drobno željico imamo: da bi naslednjič, ko odprete medijsko zbirko, in v njej ni nič posebnega, pomislili na kompleksen proces in kompleksno ekipo, ki sta za vas pripravila preprost in pregleden uvid.

Kot bi rekel legendarni voditelj TV Dnevnika Janez Čuček: Hvala za pozornost in ostanite še naprej z nami!

Ekipa družbe Kliping d.o.o.